Българската лекоатлетка Мирела Демирева сподели за NOVA, че е имал момент на разколебаване по време на квалификациите в скока на височина на Световното първенство, което се провежда в Доха.

Днес олимпийската вицешампионка от Рио де Жанейро навършва 30 години, а снощи си осигури първия подарък като се класира за финала на шампионата в понеделник, 30 септември.

Мирела Демирева не скри, че единствената ѝ цел е златото. Нито крачка назад.

„Поне за мен има много напрежение, тъй като можеш да загубиш, няма какво толкова да спечелиш, тъй като за мен целта е златен медал, а не да се класирам за финал”, сподели Демирева за NOVA.

“На два пъти загубих концентрация по време на скока, малко се панирах, но в крайна сметка, важното беше да се класирам за финала - да скачам в понеделник, направих го, така че сега ще си почина малко, ще си поспя и продължавам”, каза още лекоатлетката.

Мирела Демира се класира за финала на скок височина като преодоля 194 сантиметра от втори опит, с което покри и квалификационния норматив. Критична за българката бе предходната височина от 192 сантиметра, която тя прескочи чак от третия път.

Общо осем състезателки успяха да преминат границата от 194 сантиметра, в това число рускинята Мария Ласицкене, американката Ващи Кънингам и украинката Ярослава Махучих. Изненадващо американката Иника Макферсън отпадна, след като успя да прескочи само 185 сантиметра.