Сребърната ни медалистка от Олимпиада в Рио (2016 г.) - Мирела Демирева, даде специално интервю за зрителите на "NOVA". Тя говори за подготовката си за новия сезон - в Диамантената лига и идващия през септември Световен шампионат в Доха.

В началото на май за Демирева предстои и първото състезание от Диамантената лига също в катарската столица.

"Според мен е страхотно българска телевизия излъчва Диамантената лига. Щастлива съм, че много хора могат да гледат скока ми. Радвам се, че мога да участват в състезания от такъв ранг. Досега не съм скачала в Доха. Искам да видя стадиона, да усетя публиката".

"Чувствам се добре, здрава съм. Не съм сигурна в каква форма съм. Развълнувана съм. Знам, че ми трябва хубаво време и състезания. Точно навреме започва сезонът. Отдавна не съм скачала, но нямам търпение да започна".

"Защо пропуснах състезанията в зала? Зимата като прекарах във възстановяване на тялото. Не бях готова за сезона чисто физически. Много дълго време без състезания чисто емоционално не се отразява кой знае колко добре. 2017-а г. направих грешката да избърза".

"Прецених, че сега няма да правя тези гршеки и да не бърза. Чувствам се здрава и във форма. Очаква сезона. Има разлика между тренировка и състезание. На мен ми трябват състезания, за да вляза във форма".

"Трябва да работим върху фината техника. Трябва да отдалеча мястото си на отскок, дъгата ми да стане по-хубава. В момента скокът ми изглежда доста по-различен, тъй като това са промени, които опитваме да направим вече 4 години. Сега явно тялото ми е усетило от какво има нужда. От този скок, който аз търсят. Аз търся един голям мащабен скок. А без отдалечено място на отскок и по-висока скорост, това няма как да се случи".

"Работим основно върху техника. Зимата прекарахме върху стабилизиране на тялото, стабилизиране на тялото. Състезанията са за настроение".

"Всяко състезание е само за себе си. Когато си концентриран, когато целта е същата, ти просто остава същата. Аз знам какво искам, то не се е променило. Работя върху това да съм здрава. Скокът ми да става по-голям".

"Искам да видя Доха, да усетя стадиона и публиката. Никога не съм скачала в Доха. Не съм била там, дори. Смятам, че ще е готино".

"Засега съм потвърдила Доха и Стокхолм. Тази година има Европейска купа. Разбира се, състезанията от Диамантената лига. И основно Световният шампионат в Доха".

"Още не сме стигнали дотам, че да обсъждаме края на сезона. Би било хубаво да скачаме и вкъщи. Но не знам...".

"Промените на IAAF (б.р. - възстановено време за изпълнение от 1 минута)? Не мога да коментирам, аз съм много зависима, защото когато се вземат, трябва да да изпълнявам. Когато човек е готов, условията нямат чак такова значение. Всички тези промени се отразяват на всички нас. Не мисля, че е толкова важно колко време отнема за един скок".

"Аз не се фокусирам върху квалификация на Световно или Олимпиада в Токио, аз се фокусирам върху златния медал. Квалификацията не е нещо, за което губя енергия. Целта е златен медал".

"Аз искам да съм най-добрата в сектора. Знам, че мога и имам потенциала да съм най-добрата", завърши Демирева в интервю за "NOVA".