„Изключителната Ви отдаденост, мотивацията и усилията, които всеки ден полагате, са гарант, че първите места на предстоящото Световно първенство по художествена гимнастика във Валенсия са запазени за Вас. Убеден съм, че ще се върнете от Испания с много медали, а ние със затаен дъх ще следим всяка Ваша изява и ще се радваме заедно с Вас“. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към златните ни момичета - Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и ансамбъла ни – Камелия Петрова, Женина Трашлиева, Радина Томова, София Иванова и Рейчъл Стоянов.

Илиев се срещна с тях в зала „София“, където се провежда контролното състезание между националните отбори по художествена гимнастика на България и Бразилия – жени, индивидуално и ансамбъл. То е последна проверка преди Световното първенство във Валенсия, което ще започне на 23 август. „Вие чертаете историята на най-успешния ни спорт, който е и най-красивият. Благодаря Ви от името на Министерството на младежта и спорта за това, което правите, цяла България се гордее с Вас“, посочи министър Илиев и подари флаг на гимнастичките ни, който да развеят във Валенсия.

Очакванията са златните момичета да спечелят призови класирания и още една квота за Олимпийските игри в Париж догодина при индивидуалната надпревара. България вече има две спечелени от Стилияна Николова и ансамбъла. Бразилският национален отбор, който от няколко седмици е у нас, се подготвя съвместно с нашия национален отбор за Световното първенство. Двете делегации отпътуват за Испания заедно в неделя.