Бронзовият медалист за България от Европейското първенство по вдигане на тежести Владимир Урумов изрази задоволството си от представянето на форума, макар че имаше и забележки към представянето си. Ето какво сподели той при завръщането си на Летище София.

"Доволен съм и първото нещо, което искам да направя е да изкажа благодарност към личния си треньор Живко Томов и към хората, които са ми помагали през последната година. Те бяха с мен на състезанието и ми стискаха палци."

"Недоволен съм само, че изтървах два опита, което не говори добре. Надявам се само да го коригирам това занапред. Тези грешки са си мои. Много лишения, много труд ми костваха тези медали. Особено през последната година. Много труд и доста несполуки, но накрая поне имаше резултат, поне някакъв."

"Съжалявам, че няма да мога да участвам на Олимпийските игри. Дори бих заменил тази подготовка, за да мога да участвам в Рио. Но такъв е животът, такъв ми бил късметът. Оттук-нататък ми предстои активна почивка. Следващото състезание е след година."

"Тогава искам поне да повторя представянето си, ако може и по-добре. Това са много далечни планове. Ще е много хубаво да спечеля медал от световно първенство. Но има много време до тогава."

"Трудно е да се печелят медали, но това е нормално. Нормално е обаче всички хора да се развиват. Не знам какво точно ни липсва. Може би повече подкрепа ни трябва, не да се търсят скандалите и сензациите. Ние сме сигурни, че сме чисти, но както видяхме миналата година, няма нищо сигурно, ще видим какво ще покажат резултатите", сподели Урумов пред медиите на летището.