Щастливи и силно амбицирани се завърнаха в България част от медалистите ни от Европейското първенство по вдигане на тежести. Карлос Насар, който спечели сребро в категория до 81 кг е уверен, че може да постигне много повече. Въпреки че дебютира при мъжете, щангистът заяви, че е изпуснал златото в двубоя.

„Не трябва да се подценява нито една щанга, защото подцених втория си опит. Изпуснах ги. Италианецът не сгреши и ме победи. Нямаме оправдания. Дори очаквах и повече, но така сега така се развиха обстоятелствата, че само едно злато хванахме, за съжаление“, каза Насар.

11 снимки

Другите двама медалисти Валентин Генчев и Божидар Андреев споделиха, че големият успех би бил невъзможен без целия екип.

„Най-вече се дължи на нашия треньор Пламен Братойчев, техните треньори, на старши треньора Иван Иванов. Без тях мисля, че нямаше да постигнем това, което трябваше“, сподели Андреев.

Работата за Световното първенство и Олимпийските игри в Токио продължава. Там щангистите искат да докажат силата на българската школа.