Радослава Мавродиева призна, че се чувства облекчена след края на квалификациите на гюле на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград.

Българката изравни квалификационната норма от 17.70 метра с последния си трети опит в пресявките и се класира за със седми резултат за финала довечера от 18.35 часа българско време.

"Вече съм добре. Квалификацията беше напрегната. 21 момичета са много. Трябваше да се чака доста между опитите, което натоварва допълнително. Резултатите бяха много близки, през няколко сантиметра. Гледах да се съхраня. Довечера ще бъде съвсем различно състезание. Забравям тази квалификация. Знам, че трябва да вдигна метража. Може някои да се разтласкат. Дано да съм от тях", каза Мавродиева.

Мавродиева се класира за финал в Белград

През миналия уикенд спечели балканската титла в същата зала "Комбанк Арена" с лично постижение за сезона от 18.10 метра, с което заема четвъртото място в европейската ранглиста за годината. Тя е бронзова медалистка от континенталния шампионат на закрито в Прага преди две години.

Емил Здравков, пратеник на NOVA в Белград, Сърбия