Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика (индивидуално) Бранимира Маркова коментира, че съчетанията на Невяна Владинова са се харесали на публиката и специалистите по време на Световната купа в Пезаро. Специалистът изрази очакванията си на предстоящото състезание в Ташкент капитанът на тима ни да се представи още по-добре.

Припомняме, че в Италия бе първата официална надпревара за чаровната плевенчанка през сезона. Тя се възстановява сравнително дълго време от травма в глезена, която осуети участието ѝ и на Световната купа в София.

След като се завърна на килима в Пезаро, Неви ще представя страната ни и на предстоящата Световна купа в Ташкент в края на седмицата.

„За Владинова това бе първо състезание. След толкова дълго отсъствие, се представи много добре според мен. Много силно представяне на Катрин Тасева, много силна игра, специално в многобоя, с много добър резултат. Също така и във финалите. Така че съм много щастлива“, коментира Бранимира Маркова след отминалата Световна купа в Пезаро.

„Невяна все още не е в оптималната си форма. Това е нещо съвсем нормално. Тя повече от два месеца не тренира с пълна сила. Смятам, че ѝ трябват още тренировки и на следващото състезание смятам, че ще се представи по-добре“, продължи специалистът.

„Смятам, че съчетанията на Невяна се харесаха много. Мисля, че оценките дори са много добри за това, което тя успя да представи и при все грешките, които допусна“.

„За Катрин това бе четвърто голямо състезание за сезона. Тя придобива все повече увереност и самочувствие. Трябва да се играе без грешки. Смятам, че трябва да наблегне на работата по изпълненията“, обясни още Маркова.

„И четирите Световни купи са много силни. Нашата тази година беше изключително трудна и бе и първа. В Пезаро тази година като организация мина добре. Явно италианците след проведеното Световно са се научили да организират състезания. Там публиката наистина е много разбираща, много аплодира състезателите. Сега предстоят Ташкент и Баку, със сигурност ще бъдат много силни състезания“.

„Невинаги преживявам толкова усмихнато грешките на килима на нашите момичета, при всички случаи има много напрежение“, коментира за финал Бранимира Маркова.