Звездата в спортната стрелба Мария Гроздева се подготвя за Олимпийските игри в Токио, които ще бъдат рекордни седми за нея, но тя сподели, че си е поставила ултиматум. Вижте какво сподели олимпийската ни шампионка в рубриката „В играта“ в предаването „Събуди се“.

„Почти съм на път да спра със спорта, но трябва да видя дали квотите ще се запазят, ако не се проведе Олимпиадата в Токио и дали те ще важат за следващите Игри през 2024 година. Ако важат мога да се измъча още три години. Ако ли не, малко ми дотъжава, защото това са много години трудни. Всеки ден едно и също – тренировки, състезания. Не, че не съм успяла да си отгледам децата и да живея, но все пак тази отговорност и напрежение си оказват влияние. Затова съм по-склонна да се отдам на почивка“, заяви Гроздева.

„В никакъв случай не искам да правя прибързани неща и да взимам решения, от които след това мога да съжалявам. Но в момента, в който почувствам, че вече ми се иска да направя това, ще го сторя“, добави още тя.

„По мое мнение и усещане, мисля че Олимпийски игри в Токио няма да има. Но ние сме длъжни да се подготвим и да държим ниво, защото ако кажат, че ще има да сме готови и веднага да можем да реагираме и да се представим по най-добрия начин“, каза Гроздева.

„Късметът спохожда подготвените и добрите. Много разчитам на него, защото не само аз съм добре подготвена, а 20 от 120 жени в света. Някои път тези малки разлики в стрелбата с твоя полза, защото когато стреля не можеш да прецениш колко си близо, особено в бързата стрелба“, добави още тя.

Вижте във видеото разказа на Мария Гроздева за шестте Олимпиади, семейството и коя дестинация по света е я е впечатлила най-много.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.