Най-титулуваната българска състезателка по спортна стрелба Мария Гроздева с общо 5 олимпийски медала – два от които златни и три бронзови, сподели, че вярва в суеверия - по време на представянето на книгата "Осмо Чувство" на гадателката Теодора Стефанова.

"Много се интересувам, особено преди Олимпиада. Аз даже си имах традиция, гледаха ми на кафе преди всеки такъв турнир. Много е приятно, когато чувам хубави неща, защото тръгващ със самочувствие и вътрешна нагласа, че ще се справиш."

"Едно момиче винаги ми гледаше на кафе и винаги ме виждаше на стълбичката. Даже в Олимпиадата, в която взех два медала, тя позна и двата пъти мястото, което ще заема. Много е интересно."

"Първият път беше в Барселона, когато бях на 20 години, но тръгнах с едно самочувствие, защото много вярвам в такива неща и това ми помогна. Даде ми едно спокойствие, казах си, че щом ми е писано, значи ще стане и наистина се случи да взема бронзов медал", разкри Гроздева пред NOVA.

Пред камерата на NOVA застана и носителката на сребърен и бронзов олимпийски медал в дисциплината висок скок Йорданка Благоева, която сподели подробности за пророческия си сън преди олимпиадата в Мюнхен.

"Никога не сме ползвали гадателки, все пак човек разчита на себе си и на тренировките. На мен са ми се случвали няколко неща, които съм сънувала. Преди Олимпиадата в Мюнхен сънувах на 26 май това, което ми се случи после. Там ми бутнаха летвата и станах втора, а това го сънувах. Винаги съм си мислела, че всичко на човек му е написано", заяви Йорданка Благоева.

Представянето на книгата на личната ясновидка на Силвио Берлускони бе уважено и от футболисти и ръководство на Витоша Бистрица.