Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева не скри задоволството си от спечеления златния медал по време на Световната купа, която се проведе в Рио.

В стрелбата за първо и второ място Мария направо отвя китайката Дзанг с 8 на 2 и спечели титлата. Другата ни изтъкната състезателка Антоанета Бонева също се представи достойно и зае 7-мо място.


„Вътрешно бях убедена, че ще се случат нещата. Честно казано на финала станах доста по-спокойна, отколкото на упражнението. Стрелях с голямо удоволствие, да си направя кефа. Още в понеделник подновявам тренировките. За мен ще бъде чест и удоволствие да се представям добре, за да докажа пред себе си, че още мога. Ако чувствах, че не мога, щях да се откажа отдавна“, коментира Гроздева при завръщането си на Летище София.


Антоанета Бонева също се представи достойно и зае седмото място на финала на 25 метра.


„Чувствам се удовлетворена. Изпълних задачата си, за която бях там. Успях да се класирам и за двата финала с хубави резултати. Всички сме доста неприятно изненадани от стрелбището в Рио. Преди десет години бяхме отново там и оттогава то не е мръднало изобщо“, каза от своя страна Бонева.