"Държавата спи за проблемите на децата в неравностойно положение".

Това заяви за "Здравей, България" по NOVA Ралица Енева, майката на малкия Радо, който развълнува цяла България, след като спечели състезание по гимнастика, въпреки че е болен от мускулна атрофия.   

"Има европейски програми, които работят по няколко месеца, а после спират. Единствените, които ще похвалят тези програми, са самите чиновници", посочи Ралица, като допълни, че болестта на Радо е генетичен убиец номер 1 на малки деца.

"Няма урегулирани правила. Трудно се преборваме за неща от първа необходимост. Държавата не осигурява оборудване за подвижност и мобилност на детето", каза тя. 

"След 2-3 дни целият шум ще отмине, но за него това няма да изчезне. Той винаги ще го помни",заяви треньорът по спортна гимнастика Дилян Димитров, който направи така, че 5-годишният Радо да може да се яви на състезание и да разбере какво е да направиш салто и да ходиш по гредата. 

"Аз съм сигурен, че има хора, които се чудят защо съм си сложил кенгуру и се занимавам с някакво дете, но за мен това няма никакво значение. Аз харесвам това, което съм направил, защото виждам, че и той го харесва", сподели треньорът.