Майката на Мирела Демирева – Валя – разкри пред сутрешния блок на NOVA – Събуди се – че лекоатлетката ни е разочарована след седмото място във финала на скока на височина на Световното първенство в Лондон. Валя добави, че дъщеря ѝ е изключително амбицирана в момента.

„Чух се с Мирелка към 2.30 през нощта. Тя бе разочарована, защото винаги скача за медал. Но знаеше, че на този етап, това бе максималното, което може да направи“, започна майката на Демирева.

„Класира се седма. Всички опити бяха от първия път. Имаше шанс да скочи 195 сантиметра, но щеше да стане пета или шеста. За медал нямаше шанс в този случай, но тя винаги се бори за отличие“.

„Казах ѝ, че се гордеем с нея, че цяла България се гордее, че се представи достойно“.

„Сега на 2 септември предстои Диамантена лига в Брюксел и се надявам да направи още един личен резултат. Сподели, че следващата година ще бъде най-добрата за нея. Много е амбицирана и си вярва. Разочарована е, че няма медал. Тихомир има шансове за медал. Много му вярваме. Ще го аплодираме и вярваме, че ще вземе медал“, добави Валя Демирева.

„Това Световно е на изненадите, на младите, на по-старите. Гатлин направи за мен чудо. Заслужена победа“, завърши майката на Мирела Демирева.