Майк Тайсън даде специално интервю за сутрешния блок на NOVA "Събуди се"

Деян Веселинов успя да се срещне с боксовата легенда Майк Тайсън, за да научи повече за живота му преди и сега. 

 „Бях се запътил в грешната посока. Когато бях на 16 години, около 60% от приятелите ми бяха мъртви, а аз не исках този живот”, сподели Тайсън. 

„Бях роден в Ада, на ченгетата не им пукаше за теб, най-силният управляваше целия квартал. Ако дадена банда е най-силната, тя прави каквото си поиска, убиват хора, измъчват ги и никой не прави нищо по въпроса. Ние слушахме тези хора. Каквото и да поискат – ти го даваш”, спомня си той.

А младежите днес той призова: „Намерете и се обградете с позитивни хора. Аз открих, че единствено това може да ми помогне - да се обкръжа с хора, които имат цели и са фокусирани в правилните неща, които искат да постигнат”. 

„На 50 години се чувствам доста приятно, но никога не съм си го представял така. Мислех си, че на 50 години ще съм стар и безполезен, но после осъзнах, че не съм бил на 50 години, за да знам какво е и дали е така. Просто 50-годишните хора, които познавах ми изглеждаха стари и безполезни. Дори и когато се забавляваха, те изглеждаха странно, но може би и аз изглеждам така в момента в очите на някои 19-годишни или 20-годишни”, призна великият боксьор.