Героите си отиват така, както живеят. Милен си отиде с "бум". Дори смъртта му ще е повод за промяна или поне за това да се замислим. 

Благодарности за това, което беше и за това, което остави като следа. Това заяви Даниел Петканов в емоционален клип в канала си в YouTube. 

"Правя това видео, защото искам един ден синът ми да го гледа и да разбере какво означават думите "приятел", "ментор" и "Човек", каза Петканов. 

17 снимки

"Милен мечтаеше за спокойствие, славата не го вълнуваше. Обичаше домашния уют. Казваше ми "ако не четеш книги, поне гледай филми -  и те ще те обогатят", сподели "Лудият репортер". 

"Моят брат мечтаеше и за трето дете - искаше то да е момиче", разкри Петканов. 

"Сигурно има хора, които се зарадваха за смъртта на Милен - те не са по-малки убийци", заяви Лудият репортер и сподели, че през последните 15 месеца той и Цветков не са поддържали контакт заради его и обида.

"Закъснях. Обадете се на вашия "Милен" сега! Може да стане късно. Обичам те, прости ми за всичко", призова Даниел Петканов. 

Във Фейсбук Даниел Петканов сподели и пост заедно с видеото:  

"Направих това видео, защото имам нужда да си споделя болката и защото искам сина ми да го гледа един ден, и да разбере, че истинските приятели са завинаги и затова трябва да си прощават. За 9-те години, в които имах привилегията да работя за Милен през предаването са минали десетки абсурдни и скандални случаи, свързани с беззаконието по пътищата и последващата неадекватност на съдебната ни система. Ако българският съд се изгаври и този път аз сериозно ще обмисля варианта да емигрирам със семейството си някъде, където хората носят строги последствия за престъпленията си.

Далеч съм от мисълта, че в "белите" държави всичко е изрядно, но тук усещането ми е, че масово в затвора с ефективни присъди влизат кокошкари, а големи (разбирайте заможни и с контакти) престъпници и убийци "лежат" по общежития и болници и накрая ги освобождават предсрочно с голям аванс", написа той.