Българският спортен тотализатор празнува своя 64-и рожден ден. По този повод изпълнителният директор на Тотото Любомир Петров направи равносметка за последната една година и коментира развитието на спортния тотализатор. Петров разкри методологията, по коятп тотализаторът помага на отделните спортни федерации в България и обяви, че хазартният оператор трябва да бъде с най-голямо портфолио от игри до края на годината.


„Бих казал, че 64 години са доста. За тази една година и няколко месеца, в които съм тук, го чувствам като институция. Това не е просто едно държавно предприятие, това е институция, която вече 64 години подкрепя българския спорт, а вече и култура и образование. Надявам се да изкара още много, много повече“.

„Нашата равносметка за една година? На първо място, аз, като човек, който идва от бизнеса, че успяхме да постигнем една доста добра финансова стабилност, тъй като в началото имаше известни проблеми. Сега сме ги преодолели. Изключително добре контролираме финансовите потоци – приходи, разходи и всичко, което се изисква от един бизнес. Аз управлявам дружеството като бизнес. Затова за нас е много важно да е ликвидно предприятие и да може да покрива всички разходи и печалби, които има.

На второ място, бих казал, това е новият облик, който дадохме на тотализатора. Вече присъстваме във всички дигитални медии, всички социални мрежи. Работим с всички спортни сайтове, които са на пазара. Така че нашите хазартни игри достигат до максимално много потребители точно в тази спортна насоченост. Участваме в много събития в страната, включително и в културни такива. Участваме в много спортни събития, а ние също си правим наши спортни събития. Организирахме плажен футбол. Тази година също ще направим такова събитие. Участваме в почти всички по-големи спортни събития, които са в страната. Участвахме на Зимната купа по ски. Лятото, каквото има като събития, участваме почти навсякъде. Отделно участваме в музикални събития, като рекламодател“.

Български спортен тотализатор
71 снимки

„За Олимпиадата комуникираме с различните федерации. Как помагаме? Парите, които изкараме, процент от тях отиват в Министерството на спорта, което ги разпределя по федерациите. За миналата година 32 милиона сме отделили за различни видове спорт. Тази година надявам се да са повече. Не мога кажа колко повече. Много е трудно в тази ситуация да дадем някаква точна прогноза какво ще се случи“.

„Надявам се в рамките на годината, даже лятото, да пуснем всички хазартни игри, да сменим сайта и да станем модерен хазартен оператор с много голямо портфолио от игри. Трябва да бъдем с най-голямо портфолио от игри до края на годината“.

„Планираме спортни залагания и наземно и онлайн. В един момент ще пуснем и залагания върху електронни спортове, каквото е модерно напоследък в цял свят. Електронни спортове играят 3 милиарда души по света. Това е доста нашумял бизнес и залаганията там са в много големи размери“.

„Има си специална формула и методология, която Министерството на спорта я прилага. Това е тяхната работа – те разпределят средствата, които ние генерираме, да ги разпределят по федерации. Те са много федерации, зависи кой колко медала има и т.н. Сложна е методологията. Ние не участваме в този процес. Ние трябва да изкараме парите. Това ни е задачата. Така е разпределен механизмът“, заяви Петров.

Цялото интервю с изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров можете да видите във видето!   


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.