Едно от най-разпознаваемите и лъчезарни лица в телевизионния ефир – Валерия Видева, даде специално интервю за Gong.bg. Тя е репортер и водеща на спортната емисия на NOVA, където работи в изключително сплотен колектив, който е сплав между млади и опитни журналисти. През последните 4 години е отразявала Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро (2016 година) и Зимните през 2018-а в Пьончанг от мястото на събитието, както и Световното първенство по футбол в Русия.

Валерия сподели, че спортният екип на NOVA e съставен от професионалисти, но преди всичко от добри хора с големи сърца. Тя разкри още, че е приета много добре в екипа преди близо година и в началото е получавала помощ.

Красена Ангелова
4 снимки

Видева говори за това как се е променил нейният живот след пандемията от коронавируса и по какъв начин е вървял работният процес в редакцията през най-тъмните седмици и месеци.

„Животът ми не се промени чак толкова много. В нашата редакция бяхме разделени на екипи. 7 дни работехме, 7 дни почивахме. В дните, в които почивах, не излизах особено много – до магазин, аптека, всичко, което беше от първа необходимост. През останалото време бях със своите колеги, което не ми позволи да се почувствам изолирана или нещастна. Колкото до работата ни, нямахме възможност до никакви външни снимки, защото нямаше спорт. Винаги намирахме какво да включим в спортните новини. Имаше доста събития. Основно бяха свързани с това кога ще бъде рестартът на спорта. Всичко се въртеше около това. Спортистите бяха изключително иновативни в това как поддържат форма“, започна тя.

Какво е разбрала от спортистите през това време?

„Когато не знаеш какво ще последва, е трудно. Всеки спортист изготвя индивидуален план. Той трябваше да бъде адаптиран изцяло към новите условия. Точно тази несигурност в началото може би е била малко плашеща, но всички, с които съм имала възможността да разговарям, са големи професионалисти, че в рамките на 3-4 дни са изготвили своята програма. Хора като Ивет Лалова, като Антъни Иванов, които имат покрити нормативи за олимпийските игри в Токио, казаха следното: “Не, не ме притеснява, че са отложени с една година. За нас тази една година е възможност за още по-добра подготовка и още по-добри резултати в Токио.“

Каква е нейната връзка със спорта и откъде е тръгнала?

„Цялото ми семейство е обвързано със спорта и то с един конкретен спорт – леката атлетика. Майка ми е един от най-добрите жени треньори в леката атлетика с редица състезатели с медали от всевъзможни първенства. Моят баща е бивш овчарски скачач. Моят втори баща също е лекоатлет. Израснала съм на Националния стадион, НСА и "Българска армия". Лагери на Белмекен, Сливен, Белмекен, Стара Загора“, разкрива Валерия.

Защо обаче не е станала професионалист? Как се е ориентирала да учи журналистика? Отговорите на тези и други интересни въпроси може да научите във видеото.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.