Най-успешният играч в историята на Националната футболна лига Том Брейди се оттегля от спорта на 44-годишна възраст, съобщава ESPN. Семейството и здравето са в основата на решението му. Все още не е ясно кога точно самият Том ще обяви напускането си, но според източика той ще избере подходящия момент, за да не засенчи плейофите или Супербоул. 
 
Куотърбекът на Тампа Бей Бъкъниърс игра 22 сезона в НФЛ, в които се превърна в най-разпознаваемото име в историята на американския футбол. Той има рекордните 10 участия Супербоул и е единственият играч със седем шампионски пръстена.
 
Брейди е определян пет пъти за "Най-полезен играч" на Супербоул, три пъти за "Най-полезен играч" на редовния сезон, има 15 участия на Про Боул (Мача на звездите) и е избиран 6 пъти за Ол Про (Идеалния отбор на сезона в НФЛ).
 
Освен това възпитаникът на университета в Мичиган е лидер по подавания за тъчдаун с 624, лидер по подадени ярдове с 85 520 и има безпрецедентните 243 победи в кариерата си.
 
Брейди започва необикновената си история в НФЛ през 2000 година, когато е избран под номер 198 в драфта от Ню Инглънд Пейтриътс. Той прекара първите 20 сезона от кариерата си в редиците "патриотите", където заедно с треньора Бил Беличик спечели шест титли. През 2020 година той обяви, че напуска Ню Инглънд и преминава в отбора на Тампа Бей Бъкъниърс, с който спечели още една титла през миналата година. Брейди изигра последния си мач миналата неделя, когато отборът на Тампа Бей загуби с 27:30 като домакин от Лос Анджелис Рамс в дивизионния кръг на плейофите, като така куотърбекът остана на само две победи от участие в 11-и Супербоул.