Кубрат Пулев коментира при награждаването си за Спортист на месец декември 2016 г. и възможността да излезе на ринга срещу някой от другите топбоксьори Кличко или Джошуа. 

"Интерконтиненталният пояс не е само мачът срещу Питър, а години упорит труд. Смятам, че се получи хубав мач пред родна публика. Аз бях с травма, но както видяхте и Питър не бе в оптимална форма. Мисля все пак, че хората в залата се почувстваха много горди и щастливи от тази победа. Смятам, че това няма да е единственият път, в който играя в България, но едва ли ще мога да се бия за световната титла тук, защото процесът по организирането на един такъв мач е много сложен, а интересите са много големи", добави той.

"Стъпките в професионалния бокс са все по-големи и се правят все по-трудно. Аз обаче имам да направя още 1-2. Не ме интересува срещу кого играя. Аз съм състезател, обичам битките, това ме държи жив. В топ 10 на света всички боксьори са достатъчно силни и никой не е за подценяване. Пътят до пода не е дълъг", каза още Пулев.

"Сега чакам победителя от мача между Джошуа и Кличко, тъй като, който и да е той, е задължен да играе с мен. Може би такъв мач ще бъде възможен към края на годината", разкри най-добрият български боксьор.

Следващият ми мач може да е през април, потвърди Кобрата