Ксения Момчилова спечели исторически медал за България по паркур. Тя е най-добрата ни състезателка в този спорт. Учи архитектура и е състезател по артистично плуване.

„Запознах се с един приятел, който спомена, че тренира паркур, и че има зала, в която може да се скача. Бях много впечатлена. Заведе ме и още от самото начало много ми хареса”, разказа Ксения Момчилова.

Още от малка се катери, скача и тича. „Нашите са ме възпитали със спорт от малка и се шегуват, че това, че са ме въртели надолу с главата като малка, е дало резултат в тази посока’, допълни състезателката. За нея паркурът не е толкова опасен спорт. Не се плаши от травми и контузии.

„За мен всичко е относително опасно, защото тялото не е глупаво и, ако не се хвърляш безцелно, травмите са контролируеми. Има риск, но истината е, че аз съм такъв характер, че ако не е това, ще е нещо друго в подобна опасна среда”, сподели още Ксения Момчилова. Тя спечели сребърен медал за България от Световната купа по паркур в дисциплината "Скорост".