Отборът на Крумовград показа класата си в последния мач, като спечели убедително с 3:0 срещу Ботев Враца. Силната игра и решаващите моменти дадоха на домакините заслужен успех в двубоя. Макар че мачът започна с равностойна игра, Крумовград постепенно наложи своя ритъм, което доведе до серия от грешки в отбраната на гостите.

В 46-ата минута Рафаел Фуртадо откри резултата с великолепен удар с глава, след като се извиси над защитниците и не остави никакви шансове на вратаря на Ботев Враца, Федерико Бариос. Това попадение внесе спокойствие в играта на Крумовград, които продължиха да атакуват настойчиво.

В 54-ата минута вратарят на гостите допусна сериозна грешка, която позволи на Матеус Енрике да вкара втори гол за домакините. Бариос не успя да овладее центриране и изпусна топката, която попадна право в краката на Енрике.

Ситуацията за Ботев Враца се влоши в 70-ата минута, когато Федерико Бариос бе изгонен с червен картон, след като препречи пътя на Рафаел Фуртадо. Дузпата, която последва, бе успешно реализирана от Серкан Юсеин, който сложи точка на спора, оформяйки крайния резултат 3:0.

С този успех, Крумовград демонстрира, че има потенциал да се бори за по-високи позиции в първенството, докато Ботев Враца трябва да преразгледа тактическите си решения, за да избегне подобни грешки в бъдеще.