Бившият спортен министър Красен Кралев отговори публично на настоящия Радостин Василев по повод изнесените данни за злоупотреби при стопанисването на Зимния дворец.
 
Преди дни Василев пусна кадри от спортното съоръжение и обяви, че там "само е крадено" в последните години. Кралев контрира, че показаното е от място, което не се използва от 30-40 години и отсече, че "всички са доволни и благодарни" след ремонта на Зимния дворец.
 
Ето какво написа Красен Кралев по-рано днес:
 
"Силата е в истината!
 
Публикуваните преди два дни кадри от Министерството на младежта и спорта, за които се твърди, че са от „Зимния дворец“, са направени изключително манипулативно – целенасочено бяха показани помещения, които нямат абсолютно никакво отношение към спортно-тренировъчния процес и които никога не са били обект на ремонтни дейности. Във видеото се вижда  вход на сградата, който не се използва от 30-40 години. 
 
Кадрите от порутени помещения, за които се твърди, че се използват от спортисти, всъщност са заснети от две дискотеки и фитнес на територията на „Зимния дворец“, използвани от различни наематели в последните 20 години. 
 
Гигантската манипулация под формата на аматьорски видеоклип е очевидна. Ако „силата е в истината“ - защо не бяха показани кадри на „Зимния дворец“ преди и след ремонта – защо не снимаха основната или тренировъчната зала, нито  съблекалните?!
 
През 2017 година инвестирахме 5 милиона лева за спешен ремонт на основните помещения в „Зимния дворец“, които се използват от спортистите. Това е направено чрез ЕСКО договори, а не с държавни пари.
 
Бяха ремонтирани състезателната зала, тренировъчната зала, както и съблекалните за спортистите. Дограмата беше изцяло подменена,  беше поставена топлоизолация на покрива и на външните стени, беше подменена и осветителната инсталация. 
 
Аз поддържам постоянна връзка с  атлети като шампионката ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин, с нейната треньорка Ина Лутай и други състезатели по фигурно пързаляне,  със състезателите по шортрек и с Евгения Раданова. 
 
Мога да ви уверя, че всички, които използват залите, са много благодарни и до днес за направеното в „Зимния дворец“.
 
Призовавам Радостин Василев най-после да влезе в ролята си на министър на младежта и спорта!"