Спортният министър в оставка Красен Кралев даде положителна оценка на представянето на родните спортисти през изминаващата година. Според него, отиващата си 2016 г. е била успешна. 

"Аз съм много доволен от представянето ни през цялата година – започнахме със Световната купа на Радо Янков в сноуборда. Мнозина сравняват това с титлата във Формула 1 или спечелването на Голям шлем в тениса", сподели Кралев в ефира на "Дарик" за "Спортно шоу Гонг". 

"Аз се радвам, че ще може да го гледаме януари месец в Банско. Мисля, че успешна година изпращаме. Разбира се, за едни спортисти е успешна, за други – не. Имаше момчета и момичета с потенциал да вземат медали от Олимпиадата, но имат още време да го реализират", добави спортният министър и сподели за какво не му е стигнало времето в мандата.

"Има много неща, за които не ни стигна времето. Важното е да направим плановете, останалото е работа на служебното правителство. Приключваме годината с описани планове и договори, платихме над 2 милиона олимпийски премии", добави Кралев.

Той говори и за Националния стадион "Васил Левски", като сподели, че има планове за изграждане на козирка на съоръжението. Тя ще бъде над Сектор В. 

"Аз съм убеден, че има хляб в Националния стадион. Още в началото на мандата направихме бърз ремонт на тревата. Разбира се, трябват още средства за довършителните работи, но засега е добре. За по-късно остава търсенето на средства за изграждане козирка над сектор В." 

"Надявам се да имаме възможност да свършим тази задача. Сега довършваме ремонта на съблекалните, защото на този стадион предстоят много важни мачове. Трябва съоръжението да отговаря на нивото им", сподели още Кралев и говори и за церемонията за Спортист на годината.

"Хареса ми церемонията за Спортист на годината. Беше доста обрана и без излишно украсяване. Всички тези спортисти са заслужили мястото си в топ 10. Естествено, имаше и много достойни хора, които останаха извън него", сподели още министърът в оставка.