Краят е близо: Болт излезе с мама и татко на сцената

Юсейн Болт доведе своите родители от Ямайка, за да даде още веднъж ясно да се разбере, че се готви за едно последно Световно първенство.

В петък рекордьорът ще излезе за първото бягане на 100 метра в Лондон, като ще се пусне и на щафетата 4х100, но не и на 200 метра.

Болт говори дълго за Ройтерс, като завърши интервюто с презентация на новите си шпайкове, изнесени на сцената именно от майка му и баща му.

За пореден път Болт обяви намерението си да приключи със злато, въпреки трудната година. Той посочи като основен конкурент Уейд ван Никерк, и дори го назова като претендент за неговата слава, след като се оттегли.

Златното по шпайковете на Болт, последните, които ще носи, символизира успехите му, а виолетовото е за училището му, където започна кариерата му.

"100-те метра за мен са лесни. Знаете какво имам предвид. Ако тичах и на 200 метра, щеше да ми коства доста повече," призна Болт.

"Никога не съм се страхувал от предизвикателства," коментира той за шансовете на Ван Никерк и ДеГраси. "Обичам конкуренция. Живея, за да се състезавам с най-добрите. Това ме мотивира."

Болт говори и за тежките месеци след смъртта на един от най-близките му приятели - Джърмейн Мейсън и загубата на един от олимпийските медали.

Той призна, че няма да прави нищо, след края на кариерата си. Просто ще си почива.

"Щастлив съм, че се оттеглям сега," завърши Болт.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове