Юсейн Болт доведе своите родители от Ямайка, за да даде още веднъж ясно да се разбере, че се готви за едно последно Световно първенство.

В петък рекордьорът ще излезе за първото бягане на 100 метра в Лондон, като ще се пусне и на щафетата 4х100, но не и на 200 метра.

Болт говори дълго за Ройтерс, като завърши интервюто с презентация на новите си шпайкове, изнесени на сцената именно от майка му и баща му.

За пореден път Болт обяви намерението си да приключи със злато, въпреки трудната година. Той посочи като основен конкурент Уейд ван Никерк, и дори го назова като претендент за неговата слава, след като се оттегли.

Златното по шпайковете на Болт, последните, които ще носи, символизира успехите му, а виолетовото е за училището му, където започна кариерата му.

"100-те метра за мен са лесни. Знаете какво имам предвид. Ако тичах и на 200 метра, щеше да ми коства доста повече," призна Болт.

"Никога не съм се страхувал от предизвикателства," коментира той за шансовете на Ван Никерк и ДеГраси. "Обичам конкуренция. Живея, за да се състезавам с най-добрите. Това ме мотивира."

Болт говори и за тежките месеци след смъртта на един от най-близките му приятели - Джърмейн Мейсън и загубата на един от олимпийските медали.

Той призна, че няма да прави нищо, след края на кариерата си. Просто ще си почива.

"Щастлив съм, че се оттеглям сега," завърши Болт.