Колоездачът Мирослав Минчев за четвърти път стана Спортист на годината на община Разград. Той бе избран от шестчленна комисия от журналисти и спортни деятели. След него останаха културистът Николай Пенчев и футболистът Марселиньо.

Номинации за включване в класацията направиха 11 от 16-те действащи на територията на община Разград спортни клубове. Според регламента отборните спортове имат право да правят по едно предложение за десетката от най-добрите спортисти, а индивидуалните – по две. Общо номинациите бяха 19.

Победителят Мирослав Минчев бе с две номинации – като състезател и като треньор в спортен клуб "Спринт".  През отминаващата 2017 г. 28-годишният Мирослав Минчев има трето място на спринт на Балканиадата в Атина и първо на Държавен личен отборен шампионат в Пловдив, а отборът, чийто наставник е, юноши старша възраст е със сребърни медали в дисциплината отборен спринт от държавния шампионат в Пловдив.

Отскоро Минчев започна да се изявява и на още едно поприще – вече е пожарникар, но смята да продължи да се занимава с колоездене. Той е спортист на годината на община Разград за 2015 г., 2013 и 2007 г. Минчев е многократен републикански рекордьор в дисциплината 1000 метра.

На второ място комисията класира европейския шампион по културизъм за младежи Николай Пенчев от спортен клуб „Гладиатор“. Трети е халфът на „Лудогорец“ Марселиньо, който е със сериозен принос за участието на футболния тим в груповата фаза на турнира „Лига Европа“ и в шампионската титла за сезон 2016/17 г.

Останалите спортисти в десетката са: шахматистите Ивайло Енчев и Момчил Николов от клуб „Абритус“, боксьорката Пламена Ивановаот клуб „Олимпия“, лекоатлетите Валентин Хаджиев и Деница Асенова от спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“, борецът от клуб „Лютфи Ахмедов“ Ердинч Таукчу и културистката Димитрина Георгиева.

Очаквано Отбор на 2017 г. е Лудогорец, номинациите бяха 5. Футболист е и най-перспективният млад спортист – 14-годишният Мартин Петков, предложения за тази категория бяха направили още 3 клуба. Седмина бяха номинирани за Треньор на годината, за победител бе избран наставникът на културистите Георги Георгиев.

Награждаването на 10-те най-добри спортисти на Разград ще се проведе на официална церемония на 5 декември от 11 часа на 11 етаж на Общинска администрация. Отличените ще получат плакети и парични премии на обща стойност 3000 лв.