Българската боксова звезда Кубрат Пулев благодари за топлото посрещане на Летище София. В събота Кобрата победи Дерек Чисора в мач, който се проведе в Хамбург.

На летище София Пулев беше посрещнат от фенове, журналисти и оркестър с много вълнение и емоции. Кобрата показа и шампионския си пояс на своите привърженици.

„Не, не очаквах чак такова посрещане, но мога да кажа само: „Благодаря“. Това ми дава много сили и ме мотивира – за всичко това, което правя. Защото не е просто някаква игра, а бокс на много високо ниво. Аз съм силен физически, и психически, и духовно“, сподели Кубрат Пуев.

Кобрата: Можех да играя и много по-добре

„Мога само да го попитам Чисора къде са всичките тези закани и глупости, които изговори. Включително и когато бяхме на ринга, за да се поздравим вече, неговият треньор ми каза, че щял да ме нокаутира. Боксът не е само на ринга, той е психическа война и преди това. Успях да запазя самообладание, доколкото успях.“

„Здравословно никога не съм бил по-добре. Радвам се, че успях да обединя хората. Това трябва да е и когато губим, независимо дали аз, дали във футбола. Пак не трябва да се губи надеждата и вярата.“

Бойко Борисов също поздрави Кубрат Пулев

„Мачът не е бил пред отлагане, но имах настинка преди мача. 3-4 дни преди срещата това действа много демотивиращо. Аз съм психически стабилен и силно вярващ, затова съм последният човек, който ще се предаде. Бях добре подготвен, но мога много повече“, каза още Кобрата.

„Е, Фюри какво да каже, не може да каже, че съм по-добър от него.“

Отсъдилият срещу Пулев рефер не се дъни за първи път

„Мисля, че ще има мач в София, но е въпрос на договорка. Може да съм загубил 3 или 4 рудна, но такова решение на съдията, изненада беше и за всички хора, не само за мен.“

„Има време, ще си правя равносметка. Но когато победиш, това е най-голямата равносметка, означава, че всички тези усилия не са напразни“, коментира Пулев.

„Имам нужда от почивка и мисля, че е напълно заслужена. Може би месец. Не веднъж съм показвал, че съм много издръжлив и мисля, че за една седмица ще се възстановя“, завърши Кобрата.