Уникално събитие се проведе в столицата днес. Книга събра на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“.
Над 200 родни призьори от Олимпийски игри присъстваха на събитието - от летните олмипйски игри в Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016, както и медалистите от Зимни олимпиади. звезди от три ансамбъла на грациите, носителите на олимпийски отличия във волейбола, баскетбола и футбола (от Мексико 68). 
 
Имената на тримата автори на книгата, в която е попаднал всеки един от олимпийските медалисти на България, са гаранция за успеха на изданието. Владимир Памуков, написал абсолютния бестселър с вече 70-хиляден тираж само у нас „Христо Стоичков. Историята“, популярният журналист-енциклопедист Тодор Шабански  и доайенът на спортните ни фотографи Бончук Андонов ни представят спортната слава на нацията в „България на Олимп.
 
Книгата е уникална с това, че представя пътя до медалите на всички наши олимпийски призьори, историите на шампионите, богато илюстрирани с непубликувани досега фотоси, статистики и инфографики. Плюс куриозни, весели, неизвестни и странни истории за спортните герои на България.
 
Авторският екип, който вече издаде 4 книги за звезди в нашия спорт, „Софтпрес“ и Фондация „Български спорт“ са решили над половината от тиража да се предостави безвъзмездно на олимпийските ни федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара реално ще се пусне ограничен тираж за ценители, като част оп приходите ще се предостави на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.