На 14-и септември предстои да се проведе едно от най-забавните събития за годината, а именно Red Bull Soapbox Race. Репортерите на Gong.bg взе интервю с едни от участниците - „Княжевските мечки“. В него те споделиха как им е хрумнала идеята да се занимават с това, да участват и как се е стигнало до конструирането на количката, с която смятат, че ще триумфират в надпреварата.

„Ние сме Княжевските мечки и се занимаваме с всичководство и други подобни дейности. В свободното си време строим високоскоростни автомобили, с които ще участваме в едно състезание. Главният ни инженер е Илия, а Тихомир е инвеститори и Георги Димов, който е архитект на цялото нещо, а аз съм Борис“.

„Количката както се вижда е много бърз автомобил, един от най-бързите в България. Има олекотено шаси с четири бързи гуми. Княжевските мечки идват от това, че сме от Княжево“, обясниха те.

„Един приятел ни каза да се запишем, след което ни каза, че няма смисъл, тъй като няма да спечелим. Той доста греши в живота си и искаме да опровергаем неговите думи. Той най-вероятно ще е на предпоследно място, а ние ще го спечелим. Имаме план и чертежи за строежа на количката. Чудихме се как да направим шасите, но всичко се вписа добре в нашата идея. След като сглобихме количката, направихме чертежите и сега трябва да сглобим горната част, която ще я принтираме 1:1“.

„Интересен факт е, че никога не сме се запознавали, а сме израснали заедно просто. Решихме да участваме и полека лека започнахме да си пазаруваме частите“, заявиха още те.

Цялото интервю може да гледате в прикаченото видео.