Преди 26 години Екатерина Дафовска спечели златен медал на зимна Олимпиада. Сега тя коментира, че България все по-трудно печели квоти за Олимпийски игри. 

"Аз и женският ни отбор бяхме поколението на спортните училища. Тази система на спорта за съжаление се разрушава, а не се подобрява. Имаме нужда от качествени хора, които да работят от най-ниското до най-високото ниво. Няма как да искаме да има голямо развитие, след като сме една от страните с най-малко финансиране от държавите. Все по-трудно печелим квоти за зимни Олимпиади. Броим квотите, а не какво трябва да постигнем. Това е голяма разлика. При нас договорите, които подписвахме, бяха за място на Олимпиада. Ние и до днес показваме, че биатлона има традиции", каза Дафовска пред NOVA. 

"Клиентите и децата в хотела гледат към медалите. Като ги видя как гледат към тях се спирам и започвам да ги заговарям. Надявам се да запаля такива дечица. Тук е моето родно място, в Чепеларе. В Пампорово общината ми подари това място и ме задържаха тук. Не съжалявам. През лятото обичам да ходя и за гъби. Любими са ми на Пампорово иглите", сподели тя. 

"Консумираме гъбите. От малки сме научени да ги познаваме. Има и от кого да се учим. Манатарката е най-разпространена", завърши Дафовкса.