Една от грациите ни от ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова направи изключително емоционално изявление във връзка с трагичния инцидент с Цветелина Стоянова. При прибирането на отбора от Европейското първенство в Израел, където нашите момичета взеха бронзов медал, Камберова обясни, че всички са положили максимални усилия да окуражат Цвети Стоянова и тя да пътува с тях, и отсече, че забранява да се говори против гимнастичките и ансамбъла.

Камберова не успя да сдържи сълзите си, които бликнаха от очите ѝ. Тя възропта срещу неверните и спекулативни информации в медиите и защити и резервата Любомита Казанова.

Припомняме, че Цветелина Стоянова претърпя падане от 6-я етаж на жилещен блок в столичния квартал „Надежда“. Състоянието на 21-годишното момиче остава тежко. Тя е настанена в Пирогов.

Ананиева: Горда съм с решението, което взехме

„Цвети много се промени. В един момент усетихме, че нещата не вървят добре - тя не идваше на тренировки. В петък отидохме при нея. От 21 часа вечерта до 00 часа говорихме с нея, плакахме с нея, даже ѝ тропнахме по масата. Умолявахме я да се върне при нас. Ние сме зависими от нея. Тя накрая каза, „Добре ще го направя заради вас“. Прибрахме се спокойни“, започна Камберова, която не успя да сдържи сълзите си.

Трогателен жест: Дадоха медал и за Цвети Стоянова

„На следващия ден трябваше да дадем допинг, тя не дойде. Това можеше да означава, че я укриваме. Потърсихме я, тя ни каза, че съжалява, че не иска да е предателка, но не може повече. Казахме ѝ, че я обичаме и че сме зад нея. Това, което се каза, че сме я оставили, са пълни глупости. Още днес искахме да идем при нея, но не е възможно, искахме сутринта, но има визитации. В първия удобен момент ще я посетим. Тя ни е семейство и забранявам да се говори против нас и против треньорите ни, защото направихме всичко. Ние бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива. Наскоро си говорихме и ѝ казах, че искаме само да е щастлива. Тя ми каза, че един ден ще се усмихне истински. Ние сме едното семейство с нея“, каза още Камберова, която добави: „Тя каза, че се чувства изтощена“.

Грациите ни: Ще занесем медала на Цвети

„Искам да кажа и за Людмила Казанова – не може да я нападат и нея. Извратено е да се сипят лъжи за семейството ѝ. Тя спаси отбора ни. Нейната работа е да знае работата на всяка една от нас. Ако утре аз се разболея, тя ще влезе да ме замени. Мисля, че на нея се дължи извинение“, завърши Камберова.