Българките Боряна Калейн и Катрин Тасева ще играят в последната група в утрешния ден на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Двете ще покажат първо композициите си с ленти, а от 18.30 часа и с бухалки, след което ще стане ясно класирането им в квалификацията за многобоя и дали попадат сред осемте най-добри за финала на всеки уред.

В потока на българките е защитаващата титлата си Линой Ашрам от Израел, сънародничката й Никол Зеликман, италианките София Рафаели и Александра Аджурджукулезе, Саломе Пажава от Грузия и други.
Руските звезди Дина Аверина и Арина Аверина утре са във втория поток от 12.15 часа. В него са и представителките на Беларус - Анастасия Салос и Алина Харнаско.

Според регламента за финала на многобоя се класират първите 24 от квалификациите като се вземат предвид трите най-високи оценки. На финалите на отделните уреди, които са в неделя, ще играят първите осем гимнастички с най-високи оценки на съответния уред от квалификациите. За отборната надпревара се зачитат всичките осем оценки на жени индивидуално от квалификациите и двете на ансамблите жени в многобоя.

Утре от 20.00 до 23.00 часа ансамблите за жени ще имат официална подиум тренировка в Двореца на културата и спорта.

Българският състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще бъде на килима от 20.40 до 20.50 часа. Русия ще тренира от 21.30 до 21.40, Италия от 21.00 до 21.10 часа. 18 ансамбъла при жените ще участват на първенството във Варна.