Wings for Your Dreams е нов видео проект на Red Bull атлета Тихомир Иванов, в изпълнение на продуцентска къща Beard Frost Productions. Затварянето на стадионите, отмяната на олимпийските игри и масовата паника не можаха да сломят духа на младата надежда за медал в Токио.

Ивайло Дончев
5 снимки

Днес Тихомир, вместо в квалификации скок височина на олимпийския стадион, засне 4-минутна видео продукция в Стара Загора.

"Когато разбрах за отменянето на олимпиадата наистина бях малко демотивиран, но това продължи само 2-3 дни.", казва той. С отмяната на най-легендарното спортно събитие започват и въпросите как се справят атлетите с пандимията, как тренират, когато стадионите са затворени и как преодоляват новата обстановка.

Тогава се заражда идеята за 'Wings for Your Dreams'.

"Искахме да направим нещо интересно с моята дисциплина, а именно скок височина. Да покажем, че каквито и да са обстоятелствата, винаги е важно да гледаме напред и да извличаме позитивното от всяка ситуация. Да направим самия скок интересен за зрителя, не е лесна задача, но пък смятам, се справихме добре", добавя плевенчанинът.

Близо 4-минутната видео продукция акцентира "изцяло върху силата на личността, желанието и умението да практикуваш, това което обичаш независимо от обстоятелствата.", споделя екипът на Beard Frost.

Видеото представя 'тренировката' на Тихомир по хумористичен начин, в който целият град се превръща в тренировъчна площадка, когато стадионът е затворен.

"Исках да заснемем видеото в Стара Загора, защото е много красив град с перспектива за млади хора. Неслучайно избрах да живея тук, като по този начин искам да покажа колко много ми е харесал самият град.", казва 26-годишният състезател.

Макар и забавно, екипът коментира, че "определено мъкненето на огромния дюшек, върху който Тишо се приземява беше истински мъчително".

За младия атлет "най-забавно беше самото местене на дюшека и се радвам, че всички взимаха участие. Според груби сметки, аз и екипът го свалихме и качихме обратно в камиона около 30-35 пъти.", разкрива представителят на Red Bull.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.