Заявката на световния шампион по вдигане на тежести за мъже Карлос Насар за участие на европейското за юноши, което стартира на 15 октомври в Дурес, Албания, бе изтеглена, пише „Мач Телеграф“. 
 
Както е известно, Насар се присъедини преди около десетина дни към лагера на националите, като преди това тренираше в родния Червен бряг. Той имаше проблеми с властите заради инцидент на 28 юли край Поморие и това му попречи да води централизирана подготовка. 
 
Насар обаче бе заявен от нашата федерация за участие на европейското до 20 и 23 години в Дурес. Той дори имаше най-висока заявка в кат.89 кг.
 
Заявен бе почти и целият ни национален тим за мъже, който е съставен почти изцяло от млади момчета. Намерението на треньора Иван Иванов бе щангистите да не губят състезателен ритъм. 
 
Само Ангел Русев обаче ще участва в Дурес. Заявките на Валентин Генчев (67 кг), Васил Маринов (102 кг) и Христо Христов (109 кг) също бяха изтеглени. Не е ясно дали причината за това е намерение на треньора Иван Иванов да не разкарва излишно състезателите и те да се готвят приоритетно за световното за мъже в Колумбия, слаби резултати в подготовката или заради липса на финансиране. Както е известно, федерацията постоянно е във финансов колапс заради битката за власт.