Тайгър Уудс разкри, че е изписан от болницата и се възстановява у дома, след като пострада сериозно в автомобилна катастрофа в Лос Анджелис на 23 февруари.

БТА
9 снимки

В изявление, публикувано в социалните медии, голф звездата благодари на болничния персонал, който се е грижил за него след катастрофата, която претърпя.

„Щастлив съм да съобщя, че се завърнах у дома и продължавам възстановяването си. Толкова съм благодарен за проявените грижи и подкрепа, както и за вдъхнатия кураж, който получих през последните няколко седмици. Благодаря на невероятните хирурзи, лекари, медицински сестри и персонал в медицинските центрове Harbor-UCLA и Cedars-Sinai. Всички вие положихте страхотни грижи за мен и не мога да ви благодаря достатъчно. Ще се възстановявам в дома си и ще работя, за да ставам по-силен с всеки изминал ден", написа той в Туитър.

Легендата на голфа получи сериозни наранявания, когато колата му излетя извън пътя и се обърна няколко пъти по време на инцидента миналия месец. 45-годишният 15-кратен шампион в Мейджърите по-късно се подложи на операция, продължила няколко часа, заради фрактурите на двата крака и глезена си.

БТА
17 снимки

Уудс е изправен пред дълго възстановяване от контузиите си, което поставя под въпрос професионалната му кариера, където той има 82 титли на най-високо ниво.

Разследващите в Лос Анджелис разкриха, че срещу Уудс няма да повдигнат обвинения в непредпазливо шофиране заради случилото се, определяйки го като „чист инцидент“ и добавяйки, че няма доказателства за неизправност.