39 гимнастички от 17 клуба на възраст между 11 и 13 години се явиха на контролния тест за определяне на новия  състав на националния ансамбъл при девойките.

Подборът се проведе в зала „Раковски” пред погледа на новия треньорски тандем Вяра Ваташка-Цветелина Найденова. 

Цвети, която преди месец бе избрана за помощник-треньор разкри, че ще бъдат избрани между 10 и 12 деца. Одобрените гимнастички ще започнат подготовка на лагер  през месец  ноември.

По време на селекцията кандидат-националките показаха какво е нивото им на техниката с лента и демонстрираха различни елементи с тяло.

Новосформираният ансамбъл – девойки ще се подготвя за Европейското първенство през 2019 година, като съчетанието, което ще представят, ще бъде с пет ленти.

Година след края на състезателната си кариера Цвети Найденова, както и останалите момичета от златния ансамбъл на Ина Ананиева и Илиана Раева, се впусна в ново поприще, а именно треньорската професия.

А кои са основните неща, които е научила от своите треньори.

Цвети сподели, че вече по-рядко се вижда със своите бивши съотборнички от ансамбъла, но когато се съберат заедно, си припомнят хубавите и трудните моменти, през които преминаха като състезателки.  Най-хубавият спомен безспорно  е този от  миналото лято.

Ценният и жадуван  олимпийски медал от  игрите в Рио де Жанейро….

Пътят до големите успехи за „златните момичета“ на България бе труден и дълъг, с много лишения и постоянно себераздаване.

Началото за тях бе през 2009 година, когато Илиана Раева сформира ансамбъла. Пътят им към първите места не беше никак лек, но въпреки това, нашите гимнастички  успяха да спечелят общо 81 медала, станаха световни шампионки и спечелиха сърцата на милиони.