Най-бързата българка Ивет Лалова разкри пред NOVA каква е причината да бяга само на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика. Шампионатът на планетата започна днес следобед в Доха.

Въпреки че има покрит норматив за участие и на 100 метра, Ивет реши да концентрира своето внимание върху бягането на половин обиколка.

„Да, за съжаление 100 метра е жертва на 200 метра. Не заради друго, а защото самата програма тази година не го позволява. Знаем, че програмата винаги се мени. Някой път тя е изключително неблагоприятна към спринтьорите. В случая е така, няма ден почивка между двете дисциплини. Полуфиналното и финалното бягане на 100 метра са много късно вечерта, а на другия ден започват 200 m”, коментира Ивет Лалова.

„Аз съм реалист и знам много добре, че моите възможности за добро класира са по-скоро на 200 метра, затова искам да дам всичко от себе си и да не поемам никакви рискове преди да започне моята дисциплина”, каза още тя.

В Доха Ивет ще бяга на своето 7-мо Световно първенство, като участието й започва в понеделник.

„Чувствам се подготвена да отида и да направя, дай Боже, най-добрия резултат за сезона си, защо не и личен резултат, а това какво ще се случи, знаем че не зависи само от мен, а и от това на какво са готови и другите”, допълни Лалова.

Чуйте още какво сподели Ивет Лалова във видеото.