Най-бързата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио ще пропусне зимния сезон заради травма на ръката. Лалова-Колио се появи на церемонията по награждаването на най-добрите лекоатлети на България за 2018 година с шина на лявата си ръка. Спринтьорката е претърпяла операция на 7 януари заради скъсано сужохилие.

"Травмата на ръката я получил много нелепо. През лятото се срязах на парче кристал, но не обърнах сериозно внимание. Оказа се, че при инцидента съм разкъсала сухожилие, а след това то се е скъсало и затова се наложи операция. Започнах годината с вирус и операция, но се надявам занапред да имам само хубави моменти", каза Лалова-Колио, която завърши пета от финала на 200 метра на Европейското първенство за мъже и жени през 2018 година.

Тя добави, че заради травмата е пропуснала само пет дни от подготовката си и вече тренира на пълни обороти, но няма да участва на състезания през зимата.

"Съвсем малко пропуснах тренировки. В момента се подготвям на пълни обороти. Зимният сезон ще бъде пропуснат, тъй като още една седмица ще трябва да нося шина. В момента работя по плана за лятото", каза още Лалова-Колио. Тя получи награда за популяризиране на леката атлетика в България. "Тази награда ме кара да се чувствам оценена, обичана, уважавана", допълни спринтьорката.