Стара Загора става спортна столица на леката атлетика, след като за втори път българският град ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига) този уикенд (19 и 20 юни). 

С начален час 16:00 часа на стадион „Берое“ в съботния ден ще започне състезанието по овчарски скок – жени. За 17:30 часа е насрочено официалното откриване на спортната надпревара.
Във форума ще вземат участие близо 700 атлети от 10 държави – България, Дания, Израел, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия. Най-елитните български лекоатлети, начело с Ивет Лалова, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов и Митко Ценов ще поведат отбора ни към победа и изкачване в по-горната първа лига.

"Вече сме в дома на леката атлетика - Стара Загора. За мен е огромна чест, че отново ще участваме тук на европейския отборен шампионат. Подкрепяйте ни, надявам се утре да има повече хора по трибуните. Нека бъдем заедно! Пожелавам много успех на целия български отбор. Надявам се за мен това състезание да бъде едно прекрасно ново начало на този олимпийски сезон. Подкрепете ни и стискайте палци", призова Ивет Лалова.