„Не съм го казвала до сега, но още от самото начало съм била състезателка за 200 м“, това призна националната рекордьорка на 100 метра - Ивет Лалова в предаването Студио СПРИНТ.

Първият голям шампионат за Лалова е Световното първенство за кадети в Дебрецен през 2001 година. Тогава тя е полуфиналистка на 100 метра и четвърта на 200.

„Още от тогава е трябвало да бъда насочена към 200 метра Но 100 метра е по-интересната дисциплина в България, имаме традиции“, заяви още спринтьорката.

„Когато започнах да тренирам с Бономи (б.а. Роберто Бономи в Риети) той каза, че трябва да се готвя на 200 метра. Много години загубих докато се убедя и аз самата в това и започнах чак през 2015 година. Тренировките за 200 метра са много по-различни от тези на 100.", допълни тя.

„Тайната за дълголетието е да се учиш, да искаш да научаваш. Консултирам се с други треньори, тренирам с други хора. Доказах, че на 35 години мога да успея“, каза седмата в света на 200 метра от шампионата в Доха 2019.

„До успеха се стига, когато си щастлив. Веднага след края на едно първенство е готов планът за следващата година“, завърши Ивет Лалова. /БГНЕС