Жената чудо на леката атлетика - Ивет Лалова - Колио. В България не просто обичаме Ивет, тя е национален герой.

С всяка своя крачка тя пишеше история. Пет Олимпиади, европейски и световни първенства, куп медали и призове. Тя е супер атлет, който докато беше на пистата, никога не е излизала от топ 10 на най-бързите жени в света. А в България категорично е най-бързата спринтьорка. Така че говорим за сериозна бързина.

„Била съм шампион, атлетът, който не се пречупва, човекът, който не трябва да му треперят краката пред 90 000 човека на стадиона. Човекът, който в един ден, в един конкретен ден, има 11 секунди да покаже всичко. Всичко е в наши ръце, това е урок от 25-годишна кариера в спорта“, сподели Ивет в предаването „Събуди се“ по NOVA.

„Интересното е, че спринтът развива периферното зрение, случвало ми се е да броя коя съм и дали ще се класирам", заяви още тя.

Ивет се състезава сред елита на своя спорт повече от две десетилетия и показа, че човешкият дух и решителност нямат граници, след като се завърна в А отбора след счупена бедрена кост през 2005 г. в Атина. Момент, който постави под съмнение не само връщането ѝ в големия спорт, а изобщо, че някога ще може да бяга. Днес този изумителен атлет е вдъхновяващ мотивационен лектор не само защото се върна на пистата и постигна нови върхове, а и защото атлетиката се оказа спорт пълен с трудни уроци.

За анатомията на бягането, големите върхове, но и големите падания – Ивет Лалова - Колио пред Мариян Станков – Мон Дьо.