Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов е имал среща с министъра на младежта и спорта Радостин Василев, който обяви, че утре ще депозира оставката си.

"Срещата бе по повод успехите на отбора на Европейското първенство. Уточнихме някои неща заради искри, които припламнаха в медиите. Разбрахме се за неща, които му бяха предадени неправилно. Вината за забавянето на средствата не е в министерството. Министерството е изпълнило договора си и е осигурило финансирането. Президентът Неделчо Колев решава да не ни дава парите. С министъра се разбрахме, че всички елитни състезатели ще бъдат подпомогнати с финансиране. Това ще става директно, не през федерацията. В някои федерации средствата за елитен спорт се пренасочват към нечии джобове", коментира Иван Иванов. 

"Няма развитие по въпроса дали аз ще продължа да съм треньор. Лошото е, че президентът не обявява, че няма да водя отбора", добави той.

LAP.bg
24 снимки

"Ще излезем от ситуацията, но пак ще стане по трудния начин. Ще стиснем зъби. Те са мъжки момчета, но не знам докога ще издържат. Млади са, емоционални, това им пречи. Спортът ни е много труден, без да подценявам другите. Аз ще бъда платно зад тях, какво и да се случи", каза още Иван Иванов, който е легенда в спорта. Той разкри, че няма да бъдат спирани лагерите на националните състезатели.

Неговият помощник Радослав Атанасов е един от малкото хора с договори с федерацията. "Посмяхме се на редовното отчетно събрание, което се проведе вчера. Бяхме 20 представители от общо 36. Президентът се направи, че не ми знае името. Викаше ми "оня русенския треньор". За мен неговата позиция е нарцисизъм - никой да не те иска, но ти да продължаваш да стоиш начело на федерацията", каза той. Според него само Управителният съвет може да реши кой да е треньор на националния отбор, защото федерацията не е еднолична фирма.

Треньори и състезатели споделиха мнението, че избраният за алтернативен президент на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид не е спирал да помага и за няколко месеца е направил повече от Неделчо Колев. Той щял да помага финансово, дори да не е президент.