Спортният журналист Иван Чешанков сподели за NOVA и предаването „Пресечна точка“, че рекордът на Ярослава Магучих от 210 см е заслужен, макар и малко неочакван. Украинската състезателка във високия сок отне постижението от 209 см на Стефка Костадинова от преди 37 години.

Неочакван беше този световен рекорд, защото през годината най-доброто постижение, включително на Ярослава Магучих, беше 201 см. Преди това в зала имаше по-добър резултат, но на състезанията на открито напоследък, нямаше толкова силни постижения, изобщо в скока на височина. Получи се силно състезание, тя обаче имаше и фалове на 195 см, направи фал на 201 см, на 203 см и си осигури победата. След това мина на 207 см, за да прави рекорд на Украйна, тъй като досега най-доброто постижение е 206 см“, сподели Иван Чешанков, който коментира на живо случилото се в Париж.

Ярослава Магучих постави рекорда по време на Диамантената лига във френската столица.

Стефка Костадинова за NOVA: Няма незаменими рекорди и хора, животът продължава

Тя преодолява от втори опит 207 см, а рекордът не беше показан на живо в телевизионното излъчване. Беше даден на запис. Няма обяснение, грешка на режисьора, единствено така мога да си го обясня. Намери нещо по-интересно в това време да дава“, каза още журналистът.

Треньорът на Стефка Костадионова: На един рекорд рано или късно му идва краят

Мисля, че е заслужено, но от гледна точка на това, че тя още когато беше на 18 години показа невероятен талант. И още тогава се очакваше, че тя ще бъде много сериозна кандидатка за световния рекорд на Стефка Костадинова“, каза още той.