Йордан Йовчев похвали националните отбори по спортна гимнастика, които се представиха много силно на Европейското първенство в Мерсин през декември 2020 г. В Турция 14-годишната Валентина Георгиева спечели сребро на прескок и донесе първи медал за страната ни в тази възрастова група. Младежите в състав Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Здравко Добрев, Раян Радков и Теодор Трифонов извоюваха бронз в отборната надпревара. Мъжете ни пък се наредиха пети в отборното състезание.

"Моитe колеги направиха едно историческо състезание през миналата година. Можехме много повече - потенциалът в тези момичета и момчета вече е факт. Горди сме, че успяхме да съхраним състезатели и треньори не само да са на ниво завоюване на медали, но най-вече и да са здрави. Горди сме от полученото при девойките и младежите. Можехме да стигнем и до бронз при мъжете, ако си бяхме изпълнили програмата", заяви легендарният гимнастик.

"При младежите имаме страхотен отбор - вътрешната конкуренция е страхотна и трябваше да се изберат петима състезатели от 15. Всеки един щеше да бъде достоен да присъства в отбора. Поздравления за личните треньори, които работят с тях. В последните години се е хвърлило много труд и резултатът вече е налице. Момичетата и момчетата са героите"

"Надявам се, че през тази 2021 г. ще имаме още поводи за радости, тъй като живот и здраве ще бъдем домакини на Световната купа във Варна", допълни Йовчев на пресконференция в Пресклуб "България".