Носителката на Световната купа на сабя за девойки до 20 години - Йоана Илиева, която завърши на трето място (507 точки) в класацията за Най-добър млад спортист на България за 2019 година сподели първите си впечатления след церемонията.

 

"Не очаквах. Всичко е толкова официално, в толкова хубава зала. Организацията е прекрасна. За мен това беше една година, в която ще си почина, ще се концентрирам, а впоследствие беше най-силната ми година. В момента съм започнала изключително усилено да тренирам. Тренирам по 2 пъти на ден, много пъти в седмицата и искам този бронзов медал да стане златен тази година. Отново да спечеля купата и дано се класирам на Олимпийските игри в Токио.

Много е трудно. Трябва да съм първа в Европа, за да се класирам за тези Олимпийски игри. Ще се боря със зъби и нокти до края.

Знам какво ще последва, ако не се класирам - откъм финансово положение, но треньорът ми и всички около мен изобщо не го повдигат на въпрос. Аз се концентрирам върху моята възраст и за всяка една тренировка", завърши тя.