Ден след като напусна поста треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева обяви пред NOVA, че единствената причина за оттеглянето й и напрежението и натрупаната умора.

„Наистина много трудно, много емоционално и много тежко до последно мислих нещата. Времето ще покаже дали съм взела правилното решение. Причините ми са само лични и здравословни, и за първи път се съобразявам с това, което ми казаха лекарите. Прекаленият стрес и преумора ме накараха да спра на този етап да работя на тези обороти. Аз работя в последните седем години на тези бързи обороти“, сподели Ина Ананиева.

Цялото интервю гледайте утре сутрин в предаването „Събуди се“.

За Илиана Раева, Ананиева разказа: „Тя е част от моето семейство и винаги съм се чувствала час от нейното. Нас не ни свързват чисто професионални неща, ние имаме много по-дълбока връзка. Когато й казах, че окончателно съм решила да спра, тя се разплака. Сподели, че ако е знаела на бенефиса, че имам такива намерения, бенефисът е щял да протече по друг начин.“

„Чувствам се виновна за всичките липси и празници, които съм пропуснала“, разкри още Ина Ананиева в деня, когато дъщеричката й Алексана празнува деветия си рожден ден:

„Има рожден ден днес. Тя израстна покрай лагерите, в залата. Когато започнах с националния тим, тя беше на годинка.“