Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева сподели, че цялата трагедия с Цвети Стоянова е дошла като абсолютен шок за нея и момичетата.

Ансамбълът се завърна от Израел, където събра сили и извоюва бронзови медали от Европейското първенство.

„Абсолютен шок в началото на първенството. Научихме в автобуса за Цвети. Можете да си представите през какво преминахме. Изключително съм горда за решението, което взехме," каза Ананиева.

"Не можете да си представите какво костваше на Любомира Казанова да излезе и да си изиграе съчетанията без грешка, под това напрежение, при всичко, случващо се в София," добави наставникът.

"Това са едни изключително борбени момичета. Искам да благодаря на Илиана. Не можете да си представите в тези дни колко силна беше тя. Думите сега са наистина излишни," каза тя.

"Дори сега на летището се говорихме с отбора на Украйна и те казаха, че ще ни подкрепят. Най-големите ни конкуренти – Русия, Италия, Израел, ни подкрепиха. Имаме една огромна подкрепа“, заяви още Ина Ананиева.

Относно Цвети Стоянова, тя разказа: "Ние когато се прибрахме след Гуалдалахара, понеделник и вторник почивахме. Сряда и четвъртък тя дойде една тренировка, в петък по принцип имахме една. След това тя дойде при мен и ревеше и каза: "Госпожо, не мога повече". От петък следобед не бе при нас. Тя спа при мен сряда и четвъртък, спала съм до нея. В неделя вечерта също имах разговор с нея, помоли ме да я върна да играе. Но преди това получихме смс, че няма да дойде на летището."