Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева говори за вярата, любовта и семейството в предаването "Събуди се" в ефира на NOVA.

"Не знам дали е борба това да бъдеш отдаден, влагам много емоции и чувства в това, което правя. Трудно се отказвам, трудно се плаша, вярвам докрай, че това което съм намислила ще се случи. Силво вярващ човек съм, вярвам в собствените си сили", коментира Раева.

"Опитах се да вложа много сърце да има много дух в този кабинет. Много направих във времето, след като се отказах от художествената гимнастика, знам историята на всяка велика жена в художествената гимнастика, моята вдъхновителка Иванка Чакърова, имах една уникална среща с нея, бях председател на клуб Илиана, нейната дъщеря ми показа последното ѝ интервю, живеейки в Канада, готова съм да се разплача, там има едно момиче Илиана Раева, не се притеснявам за художествената гимнастика", добави още председателят на БФХГ.

"Исках художествената гимнастика да е институция в спорта. Мечтата ми е да направим такова Европейско, че да се забрави организацията, която направихме на Световното. Освен това морето дава такава широта на мечтите. Ще бъде така с много морски привкус и дъх на море. Имаме една въпросителна, но съм оптимист за провеждането на Олимпийските игри, но вярвам, че ще има Олимпийски игри", каза още Раева.

"Чувствам се толкова щастлива в моето семейство, с Наско много се подкрепяме и помагаме, както и с дъщерите и зетьовете, зареждам си батериите", каза още Раева.

"Животът е голяма борба и битка, когато го осъзнаеш, тогава се хвърляш в битката и си казваш това е животът. Опитвам се да бъда обединител, да възродя този спорт, да накарам гимнастичките да вярват, че те са представителки на най-силната школа в света. Тренировките са под пълна пара, всички работят сякаш сезонът си е напълно нормален", каза още тя.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.