Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на Боряна Калейн и Стилияна Николова в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив. Двете се наредиха съответно на второ и трето място.

"Двама се карат, трети печели!" Сребърен и бронзов медал в многобоя на Европейското първенство в Израел за Боряна Калейн и Стилияна Николова! За съжаление Боряна Калейн не успя да спечели абсолютната европейска титла. Тя допусна недопустими грешки на топка и бухалки и загуби солидната преднина, с която водеше след първите два уреда. Боряна беше сочена за една от двете фаворитки за титлата от специалистите. Боряна Калейн е с най-силната и атрактивна програма този сезон. Смятам, че при безгрешна игра няма конкуренция. Жалко за абсурдните грешки, които допусна състезател като нея. Разбира се, че европейското сребро е прекрасно постижение, но не и при реалните възможности, които има Боряна. Нека това бъде стимул за работата и до Световното първенство в София. Честито на Боряна!", написа Раева в Инстаграм.

"Другата претендентка беше италианката София Рафаели. Тя допусна груби грешки и остана извън тройката. И докато двете най-много са се надявали за успех, който им изневери, шампион стана израелката Атаманов, която игра без грешка. Не е рядкост това да се случва в спорта - двама се карат, трети печели. Трета остана Стилияна Николова - истински герой! Развитието й последните месеци е изумително. Никой никъде в сметките не слагаше в началото на сезона Стили. Е, това наше лъвче съвсем скоро ще обърква сметките, така, както днес го направи Атаманов. Браво, Стили! В същото време и двете състезателки показаха абсолютно различна и атрактивна гимнастика от всички останали. Поздравления за треньори и целия екип! Успех и на двете утре!", коментира още Раева.