Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказа за трудностите в живота си и начините за тяхното преодоляване. Тя говори в телевизионното завръщане на Десислава Банова-Плевнелиева в ефира на NOVA, като двете се срещнаха в Германския манастир.
 
Раева определи мястото като специално и подчерта колко важна роля имат молитвите в живота й.
 
"Напоследък плача доста често. Може би от годините, или от препълнения от събития живот. Имам много сълзи, на които доскоро не давах шанс.
 
Спомням си първия момент, в който се докоснах до вярата. Бях на 4 години и баба ми ме заведе на църква на Илинден", заяви Раева, след което проговори за трудностите в живота си.
 
"Трудностите и лишенията заради спорта ми дадоха огромна сила и смелост. Никак не е лесно цялата страна да те гледа и да очаква да победиш. Никак не е лесно, отговорността е толкова голяма. Имах щастието да съм докосната от Бог за това да не се страхувам, когато се състезавам", заяви Раева.
 
Тя призна, че смирението е било най-трудно нещо, което е трябвало да постигне.
 
"Преминавала съм през много тежки катарзиси. Свикнала съм да бъда аплодирана и харесвана, но и съм била разпъвана на кръст. От момиче съм бунтар, но животът ме научи да бъда по-дипломатична, по-смирена. След историческия медал на Олимпиадата почувствах невероятно спокойствие. Целият този път мина като на лента, всички тези 30 години. Изпълних мечтата си и всичко утихна. Много красиво усещане. Седях и се усмихвах, почувствах безмерно щастие", призна тя.