Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева спечели изключително престижна индивидуална награда през седмицата. Тя беше избрана за Жена на десетилетието в категория „Спорт”, заради успехите и отдадеността си към любимата художествена гимнастика.

В предаването „Събуди се” по NOVA Илиана Раева сподели, че дори и да прозвучи нескромно, тя живее в една приказка.

„Радвам се, че успехите, които имаше художествената гимнастика създава впечатлението, че сме спечелили всичко. Мечтаем за този златен олимпийски медал. Успях да се преборя да има Световна купа по художествена гимнастика в България, станах треньор на световни шампионки, станах президент на абсолютни световни шампионки, станах президент на олимпийски медалистки”, сподели Илиана Раева.

„Може да прозвучи нескромно, но живея в невероятна приказка с всякакви емоции – страдание, болка, надежда, успех, щастие. Палитрата е пълна, но това е начинът да се чувстваш истински жив и пълноценен”, коментира още Раева.

Илиана Раева е „Жена на десетилетието”

Заедно с нея на церемонията, за да я подкрепи, бе и дъщеря й – Славея Сиракова: „Истината е, че бях сигурна, че тя ще спечели, въпреки че всички номинирани заслужаваха тази награда.”

„Това, с което се занимавам в момента, е изцяло насочено към изкуството. По принцип аз съм завършила кино и режисура в Мадрид, когато бях по-малка. Мисля, че нещата ще се получат и виждам светло бъдеще в тази насока”, сподели още загадъчно Славея.

БФХГ, Анна Недкова
9 снимки