Президентът на БФХГ Илиана Раева е доволна от представянето на българските гимнастички на турнира в руската столица Москва.

Днес Боряна Калейн направи страхотно състезание и спечели злато на бухалки, сребро на лента и бронз на обръч и на топка на финалите на отделните уреди.

"Златен медал за Боряна Калейн на Гран При в Москва! Още един сребърен и два бронзови за нея! Общо 12 медала за българската художествена гимнастика този уикенд в Москва! Както казаха руските коментатори, това наистина беше денят на Боряна Калейн! Нарекоха я бунтарка! Да! И това беше точно казано! Радвам се, че огромният труд, който влагаме, се увенча с много добра игра и много медали! Браво на всички!", написа тя в профила си във Фейсбук.

Общо равносметката на България от турнира е 12 медала - 1 златен, 4 сребърни и 7 бронзови.

Вчера ансамбълът на България за девойки спечели три сребърни отличия в многобоя и на финалите на 5 топки и на 5 ленти, Ева Брезалиева взе бронз в многобоя и на финалите на топка и бухалки, а Стиляна Николова е трета на обръч и на лента на съпътстващия международен турнир за жени.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.